BROEKJES VOOR WASBARE LUIERS

In de zwangerschap van mijn tweede kindje wilde ik graag wasbare luiers gaan gebruiken voor ons kindje en het klimaat. Ik leerde al gauw dat veel kledingstukken zoals broekjes en boxpakjes niet voldoende ruimte hebben voor dikke wasbare luier kontjes. Veel kledingstukken passen niet of zitten te strak wat ongemak en lekkende luiers kan veroorzaken. Daarom besloot ik om aan de slag te gaan! Ik wilde broekjes voor wasbare luiers gaan maken.

Ontwerp van de broekjes voor wasbare luiers

Ik onderzocht verschillende soorten en modellen broekjes. De broekjes voor wasbare luiers moesten genoeg ruimte hebben voor het dikke luierpakket, comfortabel zijn voor de baby en meegroeien.

Groei-mee broekjes

In de eerste jaren groeit je kindje ontzettend hard. Voor je het weet moet je voor iedere kledingmaat nieuwe kleding aanschaffen. Dat is natuurlijk alles behalve duurzaam, prijzig en gelukkig onnodig. Als moeder wil ik zelf dat mijn kinderen zo lang mogelijk hun kleding kunnen dragen. De broekjes voor wasbare luiers zijn hier dan ook op ontworpen. Zowel de heupband als de cuffs rond de beentjes kun je groter en kleiner maken. Hierdoor groeit het kledingstuk als het waren met je kindje mee. Je begint in de kleinste maat met de heupband en cuffs omgevouwen. Groeit je kindje? Dan klap je beide volledig uit! De heupband en de cuffs zijn gemaakt van super rekbare stoffen. Zodat ze makkelijk over het dikke luierpakket passen en zodat de heupband met je kindje meegroeit zonder te knellen rond te buik.

Let op, alleen de broekjes op deze pagina zijn wasbare luierproof. De broekjes in de newborn setjes en de losse ‘normale’ broekjes zijn dat niet.