Naaien op Zonne-energie

duurzaam-kledingmerk

Ik schreef al eerder een blog of maatschappelijk verantwoord ondernemen. In die blog leg ik uit hoe ik als kleine ondernemer mijn footprint zo klein mogelijk probeer te houden. Hoe trots ik ook ben met de stappen die ik al gezet heb, er is altijd ruimte voor verbetering. En natuurlijk kan dat niet allemaal, maar stap voor stap is ook goed.

Sinds half juni is onze woning en daardoor ook direct mijn naaiatelier voorzien van 12 zonnepanelen die ons voorzien van groene energie. Hoe leuk is het dat de kleding die ik maak niet alleen van biologische stoffen zijn en handgemaakt worden maar dat ik die nu ook kan maken met onze eigen stroom. Natuurlijk kleeft er ook een nadeel aan de zonnepanelen en dat is dat het enkel werkt wanneer de zon schijnt dus wanneer ik ‘s avonds of op een bewolkte dag in de winter werk dit niet het geval is. Al denk ik dat wij dusdanig veel stroom terugleveren dat dat mooi gecompenseerd wordt.

Last but not least, al mijn lampen zijn natuurlijk ook LED want stroom besparen is misschien nog wel belangrijker dan het duurzaam opwekken ervan 🙂

En daarom zijn de producten van Mommy Makes nog een stapje duurzamer geworden!