Help, mijn kind zit vast!

“s ochtends loop ik vanuit onze keuken naar de schuur om iets in de vriezer te leggen. Mijn dochtertje van bijna 2 is ook thuis en loopt binnen. Ik laat de deur open, leg het in de vriezer en wil weer naar binnen. Ze heeft de achterdeur dichtgetrokken. Geen probleem, want die kan je van buiten openen. Hij gaat niet open… iets harder trekken… sh*t ze heeft hem op slot gedraaid!

Ze staat bij de deur en kijkt mij met haar grote blauwe ogen aan. De realiteit dringt tot mij door en ik denk na wat ik kan doen. Sleutels? Binnen! Telefoon? Binnen! Portemonnee? Binnen! Aaaaaahw wat nu. Ik loop naar de voordeur en bel aan in de hoop dat ze de voordeur open wilt doen voor mama. Dan bedenk ik mij dat ik die van binnen uit op slot heb gedaan, ze wil namelijk nog weleens naar buiten lopen. Nee, nee, nee!

Ik ren naar een meneer op straat en vraag op ik zijn telefoon mag lenen. Dat mocht gelukkig. Ik belde een aantal bekende maar niemand nam op. Ik loop naar de schuur en kijk of er iets ligt waarmee ik de deur open kan krijgen. Ter vergeefs, onze deuren hebben namelijk driepunt sloten en die open je niet zomaar. Ik pak een hamer en probeer de ruit stuk te slaan. Het is sterk dubbel glas. Na een aantal keer slaan zit er zelfs geen barstje in.

Het alle laatste red middel, ik bel de plaatselijke politie. Gelukkig willen die helpen en na 10 minuten zijn ze er al. Het plan is om de ruiten stuk te slaan met een koevoet. Mijn man belt terug, alleen hij moet nog een uur rijden naar huis. Mijn kleine meid is rustig maar zo lang wil ik niet wachten. Ik vraag de agent om de ruit kapot te maken. Na zo’n 15 minuten beuken zit er een aardig gat in. Ik begin het aardig spannend te vinden want ondanks mijn dochtertje op afstand blijft ligt er veel glas binnen. Gelukkig heeft ze haar schoenen nog aan. De agent kan eindelijk de deur openen en ik naar mijn meisje. Wat een opluchting om weer bij haar te kunnen.

Wat heeft ze het goed gedaan, geen traan gelaten, niet in paniek geraakt. Na een dikke knuffel zet ik haar even in haar kinderstoel zodat het grootste deel van het glas opgeruimd kan worden. Beide agenten helpen mee. Mijn dochtertje at lekker een ijsje, dik verdiend!

Nadat de agenten zijn vertrokken komt mijn man thuis en ruimen we alles op. Gelukkig kan er snel een monteur komen om naar de ruit te kijken. De rommel is echt gigantisch overal liggen er kleine stukjes glas op de gekste plaatsten.

Kleine glasscherven in het speelgoed

De les die ik geleerd heb…. nooit nooit nooit een sleutel in de deur laten zitten want ineens weten ze hoe die dicht moet. En wat ben ik blij met alle goede hulp die ik gehad heb!

Liefs, Jadzia