Wat draagt mijn dochter?

wat draagt mijn dochter

Mijn dochtertje van 1,5 jaar heeft een goed gevuld kastje. Handig zo’n mama die alles, oke bijna alles, zelf kan maken. Maar doe ik dat ook?

Mijn eigen kleding

Natuurlijk draagt ze veel kleding van Mommy Makes. Niet alleen omdat ik mijn eigen kleding natuurlijk super leuk vindt maar ook omdat ze regelmatig mijn test kindje is. Elk nieuwe kledingstuk test ik eerst. Ik let dan bijvoorbeeld op:

  • de pasvorm van het product, valt het kledingstuk groter of normaal?
  • het draagcomfort, kan ze vrij bewegen? Knelt de kleding nergens?
  • de kwaliteit, blijft het kledingstuk mooi na het wassen? Wat kan ik nog verbeteren?

Ik moet toegeven dat ik regelmatig de vraag krijg waar ik haar leuke kleertjes heb gekocht en zeg nou zelf, dat is toch een leuke bijkomstigheid. Zo kan ik met mijn prachtige meisje en mijn bedrijf pronken 😉

Wat koop ik dan wel?

Ik ben gek op spijkerbroeken. Je kan ze overal mee combineren en het staat gewoon zo stoer. Spijkerbroeken maak ik niet zelf en koop ik in de winkel of online.

Rompertjes kan ik ook zelf maken maar groot en deels koop ik die in de winkel. Mijn kleine meid is een ongelofelijke knoeikont en het maken van rompertjes kost tijd, erg veel tijd. Dus kopen wij die gewoon. Wel probeer ik erop te letten waar de rompertjes vandaan komen en door wie ze gemaakt zijn. Want een rompertje voor €1 kan niet in goede arbeidsomstandigheden gemaakt zijn.

Cadeautjes

Als ze kleding cadeau krijgt draagt ze die natuurlijk ook. Vaak is dat een leuke aanvulling op haar kastje en het is wel zo duurzaam!

Steeds meer zelf maken

Waar ik begon met enkel wat broekjes en shirtjes maken, maak ik steeds meer zelf voor mijn dochter maar natuurlijk ook voor de webshop. Jassen maak ik nog niet zelf maar de kans is groot dat daar verandering in komt.

Hoe dan ook is haar kastje goed gevuld. Ik vind het een fijn idee dat ik precies weet aan welke certificaten de stoffen voldoen en dat ik zeker weet dat de kleding met liefde gemaakt is, het milieu niet schaadt en niet in slechte arbeidsomstandigheden gemaakt is.

Wil je meer te weten komen over verantwoord gemaakte kleding en de kledingindustrie? Lees dan mijn blog over duurzame kleding.

Liefs,

Jadzia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *