De beste slaapzak voor je baby

beste slaapzak voor je baby

Zelf ben ik echt groot fan van slaapzakken. Toen mijn baby een maand oud was bakerde wij haar in en daarna gingen wij al gauw over op een slaapzak. Ik zet de voordelen en nadelen van slaapzakken voor baby’s en kinderen op een rijtje en noem mijn favoriete merken.

De voordelen van een slaapzak voor je baby

  • Veilig slapen, in een slaapzak kan je kindje heerlijk veilig slapen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je kindje onder de dekens terecht komt. Let er wel goed op dat de zak niet te groot is.
  • Geen gedoe met dekens, persoonlijk vond ik het goed leggen van de lakens en dekens nogal stressvol. Ik maakte het bedje te hoog op of te laag. De deken kwam los en kon over het gezicht getrokken worden.
  • Warm de hele nacht, je hoeft je geen zorgen te maken dat je kindje het koud krijgt gedurende nacht aangezien de slaapzak goed aanblijft. Wat met dekens wel het geval is. Kinderen bewegen namelijk veel in hun slaap waardoor de deken in een hoek beland, met een bibberend kindje als gevolg.
  • Afneembare mouwen, veel slaapzakken hebben afneembare mouwen. Handig, zo kun je namelijk te slaapzak afstemmen op het seizoen en de temperatuur.

De nadelen van een slaapzak voor je baby

  • De prijs, slaapzakken zijn er in verschillende soorten en prijzen. Vaak heb je er meerdere nodig wat behoorlijk prijzig kan zijn. Wij hebben meestal 4 slaapzakken zodat wanneer het ze ziek is er nog genoeg schoon zijn.
  • Veel soorten en maten. Ze zijn er in allerlei diktes, dit wordt uitgedrukt in de TOG waarde. Zo heb je een dunne slaapzak voor in de zomer en een dikke slaapzak voor in de winter.

Mijn top 5 slaapzakken voor baby’s:

  1. Puckababy, de vier seizoenen slaapzak is echt een uitvinding! Deze slaapzak is volledig af te stemmen op het seizoen door de uitneembare binnenzak en de afneembare mouwen. De slaapzak is te bestellen in onwijs hippe prints en verkrijgbaar in verschillende maten.
  2. Bemini, deze slaapzak is een slaapzak en onesie in één. Ideaal voor de luie zondag morgen wanneer je de deur nog lang niet uitgaat. Met een rits tover je de slaapzak om tot een onesie met pijpen. Klik hier om te zien hoe de bemini slaapzak werkt.
  3. Prenatal, bij de Prenatal verkopen ze 4-seizoens slaapzakken met gordelopening. De gordelopening is erg handig wanneer je de slaapzak bijvoorbeeld aan wilt doen in de autostoel of wandelwagen. Heerlijk warm en praktisch.
  4. Greenjumper, bij greenjumper verkopen ze slaapzakken van verschillende merken maar met allemaal één overeenkomst. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen. Fijn voor je kindje, lekker duurzaam en goed voor het milieu! Ook zijn er veel verschillende diktes te koop.

Zomer tip!

Als het warmer wordt worden veel slaapzakken veel te warm. Op de warmste dragen zijn zelfs de zomerslaapzakken te warm voor je kindje. Wil je op zulke warme dagen toch een slaapzakje aandoen. Kijk dan eens bij de slaapzakken van Mies & Co. Dit hippe babymerk kwam ik tegen op het we are pregnant event en trok gelijk mijn aandacht door de mooie ontwerpen én de super lichte dunne stofjes. De slaapzakjes van Mies & Co kun je gebruiken vanaf 8 tot 24 maanden. Je shopt ze in allerlei hippe designs en de prijs is ook lief, €49,95.

slaapzak voor baby

Slaapt jouw kindje ook in een slaapzak of vindt jij dekens fijner? Laat even reactie onderaan de pagina achter om te laten weten hoe jouw kindje slaapt:) Vond je dit artikel leuk om te lezen? Lees dan ook mijn andere blog, Babykleding kopen, do’s & don’ts.

Liefs,

Jadzia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *