Babykleding kopen, do’s & don’ts

Wanneer je opzoek bent naar babykleding gaat er een hele wereld voor je open. Er zijn zoveel piepkleine broekjes, mutsjes en pakjes. Hartstikke leuk natuurlijk maar soms overweldigend. Uitzetlijsten die allemaal iets anders aanraden. En dan hebben we het nog niet over de uiteenlopende prijzen. Wij zetten de do’s & don’ts per leeftijd voor jouw op een rijtje.

Newborn

Een pasgeboren baby heeft nog niet genoeg kracht in zijn nek om overeind te houden. Het is ook vaak priegelen om het kwetsbare babyhoofdje door de opening te krijgen…. vaak met tranen als gevolg. Gelukkig zijn er veel kleertjes met een overslag sluiting. Er zijn zowel rompers als shirtjes met overslag sluiting verkrijgbaar. Pasgeboren baby’s moeten heel vaak verschoont worden. Daarom is het fijn om easy acess tot de luier hebt. Dat kan makkelijk met een babybroekje maar er zijn ook veel hele lieve boxpakjes te koop. Sluitingen op de rug zijn een absolute no-go. Shop onze newborn collectie voor de eerste tijd met je kindje!

Baby

De meeste baby’s van 3 maanden hebben meer controle over hun nek en lichaam. Normale shirts kunnen aan en met een beetje geluk hoeft je kleintje nu minder verschoont te worden. Het wordt nu iets makkelijk om leuke jumpsuits, setjes of jurkjes aan te doen. Toch ligt je baby erg veel en is comfort erg belangrijk. Hoe schattig die kleine babyschoentjes ook zijn. Baby’s hebben pas schoentjes nodig als ze hun eerste stapjes zetten. Vaak zijn babyschoentjes behoorlijk duur dus daar kan je flink op besparen!

On the move

Ronde de 9 maanden kruipen veel baby’s. Je baby brengt veel tijd door op de grond. Stil liggen op de commode is verleden tijd. Kleding wat makkelijk aan te trekken is is nu favoriet. Ook overalls zijn ideaal, geen opkruipende shirts en makkelijk aan en uit te trekken. Je baby kan comfortabel de wereld verkennen en kruipt er ook nog eens hip bij.

Stap stap stap

Als je kindje de eerste stapjes zet veranderd er ook het een en ander qua kleding. Natuurlijk is het belangrijk om goede schoentjes te kopen. Er zijn speciale schoentjes die gemaakt zijn voor de eerste stapjes. Shoesme geeft bij hun producten aan of ze ‘babyproof’ zijn. Ook is het dragen van jurkjes en rokjes veel leuker geworden. Nu je baby kan staan en stapjes kan zetten komen de jurkjes en rokjes goed tot hun recht.

Volg @mommymakesnl op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste producten, beste acties en leukste giveaways!

Een reactie op “Babykleding kopen, do’s & don’ts

  1. Pingback: Tips, de beste slaapzak voor je baby & dreumes - Mommy Makes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.mommymakes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 20 reviews.